“Open het boek maar op een bladzijde naar keuze.” De bladzijden van het boek dat kleurenadviseur Susanne Loeber mij aanreikt bestaan uit verschillende kleuren. Ik open het Aura-Soma Sourceboek van Booth & McKnightop een half roze, half witte bladzijde. “Deze kleuren staan onder andere voor emotionele toegankelijkheid en het overdragen van kennis”, stelt Susanne. “Een goede kleurencombinatie om ons gesprek mee te starten.”

Susanne VP“Al sinds ik mij kan herinneren word ik gefascineerd door kleur”, vertelt Susanne. “Met kleur kun je echt een boodschap uitdragen en het doet wat met de omgeving. Zo staat blauw voor autoriteit en daarom zijn uniforms vaak donkerblauw. Kleur is een vorm van communicatie en ik vind het ontzettend leuk om hiermee te spelen. Door kleurgebruik kun je een eigen persoonlijkheid naar voren laten komen of juist dat stukje zelfverzekerdheid toevoegen.”

“Als kleurconsulent geef ik advies op verschillende gebieden. Op modegebied kijk ik welke kleuren het beste passen bij het innerlijk en uiterlijk van de klant. Op grafisch gebied geef ik advies over welke kleuren de klant het beste kan gebruiken voor zijn logo of website. Daarnaast ben ik ook kleurtherapeut. Ik geef kleurenlichtsessies waarbij we kijken tot welke kleuren jij je aangetrokken voelt en wat ze voor jou kunnen betekenen. Ik gebruik hiervoor lichtsessies gebaseerd op de accupunctuurgids van Huub Verlinden en daarbij gebruik ik een Aura-Soma Beamer Lichtpen.”

lampen susanne“Het hebben van daglichtlampen met een goede kleurechtheid is van uiterst belang voor mijn consulten. Het is namelijk belangrijk dat klanten de echte kleuren kunnen zien en de kleur mag niet vervormd worden door onjuiste verlichting. Daarom heb ik dagritme ledlampen van Natuurlicht.nl aangeschaft en ze bevallen echt ontzettend goed! Zo goed dat ik ook gelijk mijn hele huis met daglichtlampen heb volgehangen. Ik merk dat ik erg blij word wanneer ik de dagritme ledlampen aan heb staan en als ik ’s avonds sfeerlicht wil, kan ik de lampen dimmen. Echt ideaal.”

“Naast mijn werk als kleurconsulent, geef ik ook gastcolleges. Lesgeven en studenten bijpraten over licht en kleurgebruik is heel leuk om te doen. Ook houd ik van computerwerk. Veel mensen verwachten de combinatie van kleuradviseur en computers niet, maar wanneer ik websites maak voor klanten is het gebruik van de juiste kleurcombinaties belangrijk voor het uitdragen van de boodschap. In de toekomst blijf ik daarom vooral doen wat ik leuk vind.”

Meer weten over het kleurenadvies van Susanne? Kijk dan eens op haar website: https://dekleurenfamilie.nl

De lamp op de foto: Lady dagritmeled

Tekst: Elise Spiering