Februari 2023 opende Franki Bruggink de deuren van kapsalon FRANKIES. in Aalten en vandaag mag ik haar prachtige zaak komen bewonderen. Franki geeft een rondleiding en vertelt enthousiast over haar salon en waarom hoogfrequent daglichtlampen absoluut niet mochten ontbreken.

“De bank en houten details in deze wachtkamer zijn nog van oma geweest,” zegt Franki. “Voor de inrichting van deze ruimte had ik eigenlijk geen plan, maar gelukkig is het goed uitgepakt. Het is een beetje retro geworden. Ik heb de afgelopen maanden hard geklust en ben ontzettend blij dat ik nu volledig voor mijzelf aan de slag kan gaan in mijn eigen haarstudio. Als kapster in dienst van een salon, speelt tijd een grote rol. Na een halfuur zit de volgende klant alweer te wachten, waardoor ik het gevoel heb dat ik de klant niet alle tijd kan geven en mijn werk niet kan uitvoeren zoals ik graag zou willen. Dat was een grote reden waarom ik graag voor mezelf wilde beginnen.”

Duurzame behandelingen en maatwerk
“Gelukkig wilden de meeste klanten die ik knipte in de salon waar ik werkte met mij meeverhuizen. Ik heb nu echt de tijd voor mensen en ze mogen maatwerk verwachten. Tijdens de intake leer ik klanten kennen, vraag ik wat voor hen belangrijk is en kijk ik naar de structuur van het haar om de kniptechniek te bepalen. Ook bespreken we of de gewenste coupe past bij de levensstijl, aangezien bepaalde modellen ’s morgens aardig wat tijd voor de spiegel vergen. Ik werk met duurzame producten en verpakkingen en gebruik verf waarin minder chemicaliën zitten. Dat is ook prettig voor mijn eigen gezondheid, want in de meeste verfmerken zitten stoffen die erg schadelijk zijn voor de luchtwegen. Door het gebruik van juiste kniptechnieken en natuurlijke haarproducten blijft de kleur langer zitten en blijft de coupe langer in model. Daarom vind ik het belangrijk dat mijn behandelingen zo onderhoudsvriendelijk en duurzaam mogelijk zijn.”

Belang van True-Light daglichtlampen
“Ik had al hoogfrequent daglichtlampen in mijn eigen huis hangen. Mijn vader kende het merk True-Light, omdat hij veel klust en raadde mij aan deze lampen aan te schaffen. Het is gewoon belangrijk om juiste verlichting te hebben als je veel tijd binnen doorbrengt. Bij mijn vorige werkplek moest ik altijd naar het raam lopen om de echte kleur van de verf en het haar te zien, maar door True-Light daglichtlampen zie ik gelijk de correcte kleur. Ook klanten zeggen vaak dat ze het licht in mijn salon zo prettig vinden. Ik grap dan altijd dat ze maar naar de salon moeten komen als ze niet lekker in hun vel zitten of een winterdip hebben, want de lampen hebben ook een positief effect op je gezondheid. Daarnaast kan ik nu ook ’s avonds klanten ontvangen en gewoon doorwerken. Ik heb dus erg veel profijt van mijn daglichtlampen.” 

Toekomstplan
“Het experimenten, met mijn handen werken, het sociale aspect en de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen vind ik het allerleukste aan mijn vak. In de toekomst lijkt het me daarom geweldig om op grote schaal trainingen te geven aan andere kappers. Maar voor nu richt ik me volledig op mijn eigen kapsalon en het uitbreiden van klantenbestand.”


Meer weten over kapsalon FRANKIES.? Bekijk dan Franki's pagina op Instagram: @frankibruggink of ga naar de website: www.frankies.nu

Lampen op de foto’s: True-Light ledpaneel 120x30cm & True-Light spaarlamp 23 watt

Tekst: Elise Spiering