Tattooartiest Rob Holterman opende begin november 2020 de deuren van zijn Black Void Tattoo Studio in hartje Zwolle. Robs realistische portretten zijn ware kunststukken en vandaag mag ik op bezoek komen en vertelt hij waarom True-Light daglichtlampen een aanwinst zijn voor zijn shop.

“Ik weet nog goed dat ik op een drukke zaterdagmiddag een tatoeage wilde laten zetten in een shop in Hoogeveen,” vertelt Rob. “Ik kwam aan de praat met een artiest die daar werkte en ik vertelde dat het mij gaaf leek om zelf te tatoeëren. Ik liet mijn ontwerpen aan hem zien en hij was gelijk enthousiast over mijn tekeningen. Ik heb vervolgens twee jaar in de shop meegelopen om het vak te leren en designs te tekenen."

Droombaan
Ineens zag ik een vacature voorbijkomen als tattoo-artiest in de shop van Tattoo Joey. Ik vind hem de beste tatoeëerder van Nederland en werken in zijn shop was dan ook mijn droombaan. In Hoogeveen tekende ik designs voor artiesten, maar ik mocht zelf geen tatoeages zetten. Ik heb dus zonder ervaring gesolliciteerd bij Joey en doordat hij mijn ontwerpen goed vond werd ik aangenomen. Mijn eerste werkdag werd ik gelijk in het diepe gegooid en heb met trillende handjes mijn eerste tatoeage gezet. Het eindresultaat zag er nog goed uit ook.”

Stoere en robuuste uitstraling
November 2020 opende Rob zijn eigen tattoo studio. “Mijn shop moest een stoere, robuuste uitstraling hebben, maar dan op mijn manier. Ik ben afgestudeerd interieurdesigner, dus ik weet hoe ik mijn studio wil inrichten. Ik wil grote stalen platen aan de muur hangen, waar de naam ‘Black Void Tattoo Studio’ uit is gesneden en aan de muren komen stalen kokers te hangen. Dat wordt echt heel vet. De naam voor mijn studio past ook bij de uitstraling van mijn shop. Naast het feit dat ‘black void’ stoer klinkt, betekent het zwarte leegte. Aan mij de taak om de leegte op te vullen met realistische tatoeages.”

Geen brandende ogen meer door daglichtlampen
“De hoogfrequent armaturen met daglichtlampen die ik in mijn shop heb hangen sluiten perfect aan bij mijn eigen stijl. Ze zien er ook erg stoer en robuust uit. Werken onder goed licht vind ik sowieso ontzettend belangrijk. Het eerste wat ik deed toen ik dit pand inging, is goede daglichtlampen aanschaffen. Ik vind het echt de investering waard. Als tattooartiest staar je eigenlijk de hele dag naar één punt. Zonder de juiste verlichting worden je ogen zo slecht dat je binnen tien jaar een bril nodig hebt. Nu ik daglichtlampen boven mijn werkplek heb hangen, merk ik dat ik mijn ogen na een drukke dag veel minder branden en ik voel me veel fijner. Ik hoor ook van veel klanten dat ze het prettig licht vinden om onder te zitten. Voor mij werken ze dus echt perfect. Daarnaast heb ik voor deze armaturen en daglichtlampen gekozen omdat de prijs/kwaliteitsverhouding goed is en – klein detail – de armaturen heten ‘Gandalf’ en ik vind Lord of the Rings ontzettend vet!”

Toekomstplan
"Mijn plan is om natuurlijk ontzettend mooie werken af te leveren. Daarnaast wil ik de shop goed op de kaart zetten, maar eerst wil ik mijn studio helemaal af hebben. Kwaliteit is voor mij veel belangrijker dan kwantiteit, dus alles op zijn tijd.”

Tattoostudio Rob truelight-png.jpeg tatoozwolle1.JPG tattooshop rob 3-png.jpeg


Meer tatoeëerwerk zien van Rob? Bekijk hier zijn portfolio Instagram: https://www.instagram.com/robh_tattoo/ of op Facebook: https://www.facebook.com/blackvoidtattoostudio

De armaturen en lampenop de foto's:
Gandalf pendelarmaturen
True-light 80-watt buizen

Tekst: Elise Spiering