“Open het boek maar op een bladzijde naar keuze.” De bladzijden van het boek dat kleurenadviseur Susanne Loeber mij aanreikt bestaan uit verschillende kleuren. Ik open het Aura-Soma Sourceboek van Booth & McKnightop op een half roze, half witte bladzijde. “Deze kleuren staan onder andere voor emotionele toegankelijkheid en het overdragen van kennis," stelt ze.

“Al sinds ik mij herinner ben ik gefascineerd door kleur. Met kleur kun je echt een boodschap uitdragen en het doet wat met de omgeving. Zo staat blauw voor autoriteit en daarom zijn uniforms vaak blauw. Kleur is een vorm van communicatie en ik vind het ontzettend leuk om hiermee te spelen. Door kleurgebruik kun je een eigen persoonlijkheid naar voren laten komen en een stukje zelfverzekerdheid toevoegen.”

Kleurenconsulent
“Als kleurconsulent geef ik advies op verschillende gebieden. Op modegebied kijk ik welke kleuren het beste passen bij het innerlijk en uiterlijk van de klant. Op grafisch gebied geef ik advies over welke kleuren de klant het beste kan gebruiken voor zijn logo of website. Daarnaast ben ik ook kleurtherapeut. Ik geef kleurenlichtsessies waarbij we kijken tot welke kleuren jij je aangetrokken voelt en wat ze voor jou kunnen betekenen. Ik gebruik hiervoor lichtsessies gebaseerd op de accupunctuurgids van Huub Verlinden en daarbij gebruik ik een Aura-Soma Beamer Lichtpen.”

Belang van daglichtlampen
“Het is van uiterst belang om daglichtlampen met een juiste kleurechtheid te gebruiken voor mijn consulten. Klanten moeten natuurlijk de echte kleuren zien en de kleur mag niet vervormd worden door onjuiste verlichting. Daarom heb ik dagritme led lampen van Natuurlicht aangeschaft en ze bevallen echt ontzettend goed! Zo goed, dat ik daglichtlampen in mijn hele huis heb gehangen. Ik merk dat ik erg blij word, wanneer ik de dagritme ledlampen aan heb staan. En als ik ’s avonds sfeerlicht wil, kan ik de lampen dimmen. Echt ideaal.”

Toekomstplan
“Naast mijn werk als kleurconsulent, geef ik ook gastcolleges. Lesgeven en studenten bijpraten over licht en kleurgebruik is heel leuk om te doen. Ook houd ik van computerwerk. Veel mensen verwachten de combinatie van kleuradviseur en computers niet, maar wanneer ik websites maak voor klanten is het gebruik van de juiste kleurcombinaties belangrijk voor het uitdragen van de boodschap. In de toekomst ga ik daarom verder met wat ik nu aan het doen ben en blijf ik vooral doen wat ik leuk vind.”
Kleurenadviseursusanne2-png.jpeg

Meer weten over het kleurenadvies van Susanne? Kijk dan eens op haar website: https://dekleurenfamilie.nl

De lamp op de foto:
Lady dagritme led


Tekst: Elise Spiering