Vandaag ga ik op bezoek in de praktijk van tandarts en implantoloog René van Gelder in Almere. René wist van jongs af aan al dat hij dit vak wilde gaan uitoefenen. "Ik was een jaar of tien toen ik behandeld werd door een orthodontist. Hij liep langs alle stoelen om de draadjes te buigen of bij te stellen. In mijn ogen was hij aan het hobbyen en ik dacht gelijk: dit is wat voor mij.”

“Na het afronden van mijn studie tandheelkunde ging ik in militaire dienst. Toen ik daaruit kwam heb ik in 1994 deze praktijk in Almere opgericht samen met een vriend. Ik weet nog goed dat we naar de bouw RAI in Amsterdam gingen om ons te informeren over steden die in ontwikkeling waren. Al snel bleek Almere de perfecte locatie voor onze praktijk te zijn. Het is een groeiende stad, dichtbij Amsterdam, de stad waar wij vandaan komen. De praktijk hebben we dus vanaf de grond opgebouwd. Dat was echt een hele leuke tijd.”

  
Implantologie

“Ik heb eerst tien jaar als tandarts gewerkt. Mijn vriend had de praktijk ondertussen verlaten en ik kreeg de behoefte om wat nieuws te doen. Daarom ben ik implantologie gaan studeren, naast mijn huidige baan als tandarts. Een mooie uitdaging om mijn kennis te verbreden. Ik werkte één keer in de week in verschillende implantologie praktijken in Nederland, maar omdat ik vaak ver moest reizen kon ik klanten niet de gewenste nazorg bieden. Daarom implanteer ik nu in mijn eigen praktijk. Ik werk samen met assistentes en een tandprotheticus in een klein en harmonieus team.”

Prettig en stil licht
“Er hingen altijd armaturen met TL lampen van Philips in mijn praktijk, maar ik merkte dat ik moeite kreeg met de flikkeringen van de buizen. Daarom heb ik hoogfrequent armaturen met volspectrum daglichtlampen aangeschaft. Ik vind het prettig en stil licht en nu deze daglichtlampen in de praktijk hangen, merk ik dat de overgang van binnen naar buiten niet zo heftig meer aanvoelt als voorheen. Ik heb alle praktijkruimten met daglichtlampen ingericht, zodat er per ruimte geen kleurverschil meer te zien is." Een assistente loopt de behandelkamer binnen en vertelt: “Wanneer ik ’s morgens de praktijk open, doe ik gelijk de lampen aan en denk ik: lekker, de dag kan beginnen. Daarnaast vind ik het fijn dat we de daglichtlampen kunnen dimmen. De ene collega heeft behoefte aan meer licht dan de andere en op deze manier kan iedereen de eigen gewenste lichtsterkte bepalen. Ook onze klanten reageren heel positief op het licht. Een klant die erg gevoelig is voor licht en al jaren met een zonnebril op naar de praktijk komt, deed ineens zijn bril af. Hij kon ineens in dit licht kijken!”

Toekomstplan
Als laatst vraag ik René wat hij het allerleukste vindt aan zijn vak, waarop hij gelijk antwoordt: “Dat ik mensen op een prettige manier kan helpen om een mooi en gezond gebit te krijgen en behouden. Eten, lachen en communiceren moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Het is voor mij een leuke uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Ik werk nu fulltime en daardoor vliegt de tijd voorbij, maar in de toekomst zou ik graag wat meer werk uit handen willen geven en op een nette manier mijn tijd in de praktijk willen afsluiten. Maar dat duurt nog wel even hoor. Voor nu ben ik hartstikke tevreden met mijn praktijk en met het leuke team!”

tandarts%20almere.jpg tandarts hal led 12030.jpg rontgenkamer tandarts.jpg

Meer informatie over de praktijk kunt u vinden op: https://www.implantologiealmere.nl/voorpagina.html

Lampen op de foto's:
U vorm Techlite
True-light ledpaneel 60x60cm
True-light ledpaneel 120x30cm

Tekst: Elise Spiering