Spatwaterdichte armaturen

Spatwaterdichte armaturen zijn er in T8 en  hebben een beschermingsgraad IP67.
Dit betekend dat ze dompeldicht zijn, geen schade indien besproeid (12L/min) onder alle hoekenbeschermd tegen waterstralen en geen water indringing indien ondergedompeld (30 min op 1 m).  
Ook zijn ze aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht en stofvrij is, ze geven volledige bescherming tegen stof.

Tevens hebben ze een slagvastheid IK08, dit staat voor de mate van slagvastheid van een armatuur.
Deze waarde geeft aan in hoeverre een armatuur bestand is tegen mechanische schokken tot 5 joules, ook wel vandalisme veilig genoemd.
Praktisch betekent dit dat na een schok wel enige vervorming van de spiegel en behuizing mag optreden, maar gebroken lampen, onveilige situaties en aantasting van de gegeven IK-codes zijn niet toegestaan.

T8 armaturen zijn geschikt voor T8 buizen, deze worden zo genoemd omdat de diameter van de buis 8/8 inch is. Dit is een diameter van 26 mm.

Alle armaturen zijn hoogfrequent en daardoor energiezuinig.
De meeste armaturen worden afgebeeld met lampen erin om u een goed beeld te kunnen geven.
De armaturen worden zonder lampen geleverd, tenzij er specifiek benoemd staat dat de prijs van het armatuur inclusief lampen is.

 

De smalle keuken/badkamer PVC armaturen en de armaturen met doppen vallen niet onder deze normen, deze zijn alleen spatwaterdicht en niet slagvast.