Spatwaterdichte armaturen

Spatwaterdichte armaturen hebben een beschermingsgraad van IP 65 tot IP 67.
Per armatuur staat er welke IP ze hebben, OP67 zijn dompeldicht. Dit betekend dat er  geen waterschade ontstaat indien ze besproeid (12L/min) worden, onder alle hoeken beschermd zijn tegen waterstralen en er geen water indringing is als ze ondergedompeld worden (30 min op 1 m).  Ook zijn ze aanrakings veilig omdat de behuizing geheel dicht is. Daardoor geven ze volledige bescherming tegen stof.

Ze hebben ze een slagvastheid IK08. Dit staat voor de mate van slagvastheid van een armatuur.
Deze waarde geeft aan in hoeverre een armatuur bestand is tegen mechanische schokken tot 5 joules. Dit wordt ook wel vandalisme veilig genoemd.
Praktisch betekent dit dat na een schok er wel enige vervorming van de spiegel en behuizing mag optreden, maar gebroken lampen, onveilige situaties en aantasting van de gegeven IK-codes zijn niet toegestaan.

Alle armaturen zijn hoogfrequent en daardoor energiezuinig. 

De meeste armaturen worden afgebeeld met lampen erin om u een goed beeld te kunnen geven.
De armaturen worden zonder lampen geleverd, tenzij er specifiek benoemd staat dat de prijs van het armatuur inclusief lampen is.

 De smalle keuken/badkamer PVC armaturen en de armaturen met doppen vallen niet onder deze normen, deze zijn alleen spatwaterdicht en niet slagvast.