“Ga lekker zitten, ik schiet snel een paar laatste filmpjes voor de voorjaarscollectie!” Vandaag ben ik op bezoek bij Ellen Das, eigenaresse van Love, Peace & Joy. Een inspirerende webwinkel gevestigd aan de rand van de IJssel in Zutphen. 

ellen lovepeacejoy“Dit jaar vieren we ons tienjarig jubileum,” vertelt Ellen enthousiast. “Ik ben begonnen met de verkoop van kinderkleding, omdat ik geen leuke merken kon vinden voor mijn eigen kinderen. Toen zij groter werden en niet meer model wilden staan, ben ik overgestapt naar dameskleding. Mijn man is webdesigner, dus de webwinkel is eigenlijk begonnen als een leuk project van ons samen en is onderhand uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf.”

showroom 3“Tegenwoordig is het natuurlijk heel normaal om kleding online te bestellen, maar toen ik tien jaar geleden met de webwinkel begon was dit nog redelijk nieuw. Ik vind het erg belangrijk om persoonlijk contact met mijn klanten te hebben en ze een fijne winkelervaring te bieden. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld persoonlijke shopsessies boeken, maak ik zelf veel filmpjes en foto’s van de producten en staat er bij elk kledingstuk een maattabel. In de collecties zie je veel kleur en prints, met een vleugje retro. We zoeken de kleding met veel liefde en aandacht uit en letten natuurlijk ook op de duurzaamheid. Love, Peace & Joy typeert de kleding en accessoires dus perfect.”

“In september 2020 ben ik verhuisd naar een groter pand in Zutphen. Voor mijn oude pand had een lichtadviseur van Natuurlicht een lichtplan gemaakt en ik werkte daar onder daglichtlampen. Mijn huidige ruimte huur ik en daarom wilde ik er eigenlijk niet veel aan veranderen. Aan het plafond hangen spots en dat vond ik wel mooi, maar na drie maanden werd ik gillend gek. Ik voelde me vermoeid en veel somberder dan normaal. Ook kon ik de kleurechtheid van de kleding niet zien. Toen heb ik de daglichtlampen uit mijn oude pand opgehangen en ik merkte gelijk het verschil. Ik voel me minder vermoeid, zit weer lekker in mijn vel en kan de kleuren van de kleding goed onderscheiden. De aanschaf van daglichtlampen is een investering, maar ik vind het echt elke cent waard.”

showroom 1showroom 2

“Ik ben erg tevreden met wat ik tot nu tot nu toe heb bereikt, maar in de toekomst zou ik me nog verder willen verdiepen in mijn assortiment. Ik zou wel willen groeien, maar mijn doel is niet om zo groot als Zalando of Wehkamp te worden. Voor mij zal persoonlijk contact met klanten namelijk altijd voorop blijven staan. En zo blijf ik ook in de toekomst love, peace en joy uit mijn bedrijf halen.”

Meer weten over deze winkel? Kijk dan eens op de website: https://www.lovepeacejoy.nl  

De armaturen op de foto's :  Robin pendelarmatuur met True-Light volspectrum daglichtlampen

Tekst: Elise Spiering