Winterdepressie.

3% van de bevolking tussen 18 en 65 jaar heeft last van ernstige depressie als gevolg van een tekort aan licht tijdens de winterperiode. 
Bij winterdepressie is het belangrijk goed volspectrum daglicht te krijgen gedurende de dag.

Mensen met winterdepressie, slaapproblemen, zwaarmoedigheid of najaarsmoeheid knappen enorm op door volspectrum daglichtlampen in hun woon – en /of werkruimte te gebruiken. Volspectrum daglichtlampen zijn uitermate geschikt om in de woon- of werkomgeving gebruikt te worden.

Het licht wordt opgenomen door receptoren in de ogen en de huid. Om het beste rendement te krijgen hangt u het  daar op, waar u dagelijks de meeste uren verblijft.
U kunt het in uw leeslamp gebruiken, boven de keukentafel, uw bureau of in de plafonière.

Het daglicht activeert de synthese van vitamine D die nodig is voor de opname van calcium en mineralen in het bloed. Het stimuleert de aanmaak van melatonine die weer zorgt voor de seretonine produktie. Het slaapritme wordt weer in balans gebracht. U krijgt meer energie.

planten

Planten in uw woon- of werkomgeving.

Een plant heeft water, koolstofdioxide en licht nodig. De bladeren vangen het daglicht op en het water, het daglicht en de kooldioxide dienen allemaal in de bladeren te zitten om tot een goede fotosynthese te komen. Om tot een goede groei te komen moet het aantal lumen voldoende zijn voor de plant. Ook uv-a en uv-b zijn belangrijk om een mooie, groene plant te krijgen die goed in bloei kan komen. Daarom bevelen wij de fosfor lampen hierbij aan in plaats van de led lampen. Een spaarlamp boven uw plant doet wonderen!