Winterdepressie

3% van de bevolking tussen 18 en 65 jaar heeft last van ernstige depressie als gevolg van een tekort aan licht tijdens de winterperiode. 
Bij winterdepressie is het belangrijk goed volspectrum daglicht te krijgen gedurende de dag.

Mensen met winterdepressie, slaapproblemen, zwaarmoedigheid of najaarsmoeheid knappen enorm op door volspectrum daglichtlampen in hun woon – en /of werkruimte te gebruiken. Volspectrum daglichtlampen zijn uitermate geschikt om in de woon- of werkomgeving gebruikt te worden.

Het licht wordt opgenomen door receptoren in de ogen en de huid. Om het beste rendement te krijgen hangt u de lampen daar op, waar u dagelijks de meeste uren verblijft. U kunt het daglicht bijvoorbeld in uw leeslamp draaien of boven de keukentafel, uw bureau of in de plafonière hangen.

Het daglicht activeert de synthese van vitamine D, die nodig is voor de opname van calcium en mineralen in het bloed. Het stimuleert de aanmaak van melatonine en dit zorgt weer voor de seretonine productie. Het slaapritme wordt weer in balans gebracht en u krijgt meer energie.

 

Planten in uw woon- en werkomgeving

Een plant heeft water, koolstofdioxide en daglicht nodig. De bladeren van de plant vangen het daglicht op en hierdoor wordt een goede fotosynthese in werking gezet. Om te groeien heeft een plant het juiste aantal lumen nodig. Ook uv-a en uv-b zijn erg belangrijk om een gezonde, groene plant te krijgen die goed in bloei kan komen. Daarom adviseren wij fosfor lampen voor de groei van planten in plaats van led lampen. Een spaarlamp boven uw planten doet wonderen!

FD6A6631 940C 44B5 9989 F4D23C14D3F3