Paarden

Door het volledige kleurenspectrum, inclusief UVA en UVB wordt het immuunsysteem gestimuleerd en hierdoor blijft de vacht kort en glanzend. In combinatie met een hoog frequent armatuur komt dit helemaal goed tot zijn recht. U ziet uw paarden rustiger op stal staan . Merries worden goed hengstig en daardoor eerder drachtig, kortom een duidelijke verbetering in het welzijn van paarden.

Vee

Daglicht stimuleert de melkproduktie, vruchtbaarheid en groei bij dieren. Omdat in de veehouderij de dieren steeds minder buiten komen heeft dit direkte gevolgen op hun fysieke gesteldheid. Met volspectrum daglichtlampen brengt u het natuurlijk daglicht weer binnen! Het licht activeert de synthese van vitamine D, welke weer nodig is voor de opname van calcium en andere mineralen in het bloed. Dit heeft tot resultaat dat de dieren makkelijker tochtig worden, het insemineren beter aanslaat en hun melkproductie op peil.blijft

De melkveehouder brengt vele uren per dag in de melkput door. Het gebruik van ons licht in de melkput zorgt voor een aangenaam verlichte werkruimte en minder vermoeidheid .

Vogels

Duiven, kippen, kanaries, parkieten, papagaaien, tropische vogels, vele vogelliefhebbers en pluimveehouders zijn u al voorgegaan.

De gunstige effecten op de vogels zijn direkt zichtbaar : de vogels beter in de veren zitten , eerder uit rui komen en meer bevruchtte eitjes hebben in vergelijk met gewoon licht. De eierschalen zijn steviger en de vogels verminderen of stoppen het veren pikken en kannibalisme. Vooral met het gebruik van een hoogfrequent armatuur zult u verbluffend resultaat zien. Als u voor ledlampen kiest, kies dan voor een goede kwaliteit hoogfrequent ledlamp. Omdat ledlampen nog geen uv bevatten, wordt er toch meestal gekozen voor tl lampen.

Aquarium

Volspectrum daglichtlampen bevorderen de groei van nuttige algen, terwijl het die van minder welkome organismen remt.

De kleuren van uw vissen en planten komen tot leven in de gezonde omgeving voor uw vissen. Door de betere herkenning van ingewikkelde kleurpatronen tijdens de hofmakerij verhogen de voortplantingskansen.

Reptielen en amfibieën

Reptielen en amfibieën hebben uv licht nodig omdat deze straling in de huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Door het ultraviolette licht verandert een bepaald type cholesterol net onder de huid in een vitamine D genaamd cholecalciferol. Welke helpt bij de opname van calcium, wat noodzakelijk is voor gezonde botten. Een gebrek aan vitamine D tijdens de groei kan rachitis veroorzaken; kromme ledematen en andere vergroeiingen van de botten (bij de mens bekend als de engelse ziekte). Sommige dieren, zoals de leguaan groeien zelfs helemaal niet bij gebrek aan vitamine D.

N.B. Niet alle reptielen en amfibieën hebben evenveel uv-straling nodig dus kijk goed naar de uv behoefte van uw dier.