Vroeger brachten we het grootste deel van de dag buiten door, onder natuurlijk daglicht. Huizen, kantoren en scholen worden tegenwoordig energiezuinig en goed geisoleerd gebouwd. Hierdoor worden de mensen in deze gebouwen afgeschermd van natuurlijk daglicht. Dit heeft als gevolg dat wij het grootste deel van de dag onder kunstlicht zitten. Dat is heel onnatuurlijk. Een rondje naar buiten in uw lunchpauze is niet voldoende om dit gebrek aan daglicht op te vangen.

Goede volspectrum daglichtlampen kunnen hier verandering in brengen, daarom hebben wij de beste volspectrum daglichtlampen voor onze klanten  geselecteerd.

 

 

Korte geschiedenis van de ontwikkeling van  volspectrum daglichtlampen.

In het begin van de twintigste eeuw was de Amerikaanse marine actief op zoek naar methodes om ziekten te bestrijden die regelmatig voorkwamen op onderzeeboten. Hier was natuurlijk geen natuurlijk daglicht aanwezig voor de bemanning die vaak maanden aan boord was. In opdracht van de NASA kwam de oplossing met de eerste volspectrum daglichtlampen van True-Light. De daglichtlampen konden natuurlijk daglicht nabootsten en hierbij kwam ook UV licht vrij. Dit hielp om de bemanning gezond te houden, zelfs zonder contact met natuurlijk daglicht. Later kwamen er andere merken volspectrum daglichtlampen bij.

 

Wat is volspectrum.

Volspectrum licht betekent letterlijk: "het volledige spectrum van het zonlicht dat ons op aarde bereikt."
Een gewone lamp produceert wit licht en bevat niet alle kleuren van het volledig spectrum. Een volspectrum daglichtlamp geeft het volledige daglichtspectrum weer. Hierdoor wordt het natuurlijk daglicht tot 98% benaderd. Het volledige kleurenspectrum wat hierdoor onstaat, geeft de echte kleuren weer, precies zoals ze er in natuurlijk daglicht ook uitzien.

Het kleurenspectrum van normaal kunstlicht bevat te weinig rood, violet en UV. Rood is goed voor de doorbloeding, de aanmaak van rode bloedlichaampjes, de ademhaling en zuurstoftoevoer, de stofwisseling en de vruchtbaarheid. Violet zorgt voor evenwicht tussen calcium en fosfor en bevordert de circulatie van het lymfesysteem, de activiteit van de klieren, de aanmaakt van witte bloedlichaampjes en de aanmaak van jodium en ijzer. UV-licht bevordert door omzetting van verscheidene pro-vitaminen de aanmaak van vitamine-D en zorgt voor de juiste hoeveelheid calcium.

Om ons goed te voelen en goed te kunnen zien hebben we alle golflengten van het licht nodig.
Volspectrum daglichtlampen brengen dus letterlijk kleur in uw leven!

 

Wilt u meer technische informatie over daglichtlampen? Dan zijn deze sites interessant voor u:

https://www.daglichtlampenvergelijken.nl/

https://www.naturalite.nl/referenties/onderzoek

https://www.naturalite.nl/referenties/nieuwsartikelen