Vroeger brachten we het grootste deel van de dag buiten door, onder natuurlijk daglicht. Tegenwoordig niet meer.
Huizen, kantoren en scholen worden energiezuinig en goed geisoleerd gebouwd. Hierdoor worden de mensen in deze gebouwen afgeschermd van natuurlijk daglicht. Dit heeft als gevolg dat wij het grootste deel van de dag onder kunstlicht zitten. Dat is heel tegennatuurlijk.  Een rondje naar buiten in uw lunchpauze is niet voldoende om dit gebrek aan daglicht op te vangen.

Goede volspectrum daglichtlampen kunnen hier verandering in brengen.

Onze missie is om de best mogelijke volspectrum lichtbronnen te selecteren voor onze klanten die moeten werken en leven onder kunstlicht. Ons uitgangspunt is zonlicht. Iedereen weet immers hoe goed het voelt onder natuurlijk daglicht.

Korte geschiedenis van de ontwikkeling van  volspectrum daglichtlampen.

In het begin van de twintigste eeuw was de Amerikaanse marine actief op zoek naar methodes om ziekten te bestrijden die regelmatig voorkwamen op onderzeeboten. Hier was natuurlijk geen natuurlijk daglicht voor de bemanning die vaak maanden aan boord was. In opdracht van de NASA kwam  de oplossing met de eerste volspectrum daglichtlampen van True-Light, die natuurlijk daglicht nabootsten waarbij ook UV licht vrijkwam. Dit hielp om de bemanning gezond te houden, zelfs zonder maandenlang contact met natuurlijk daglicht. Later kwamen er andere merken volspectrum daglichtlampen bij.

Wat is volspectrum.

Volspectrum licht betekent letterlijk :” het volledige spectrum van het zonlicht dat ons op aarde bereikt”.
Het verschil in gevoel op een heldere zonnige zomerdag of op een donkere dag in de winter ligt aan de verschillen in spectrum tussen zonlicht en kunstlicht.

Een gewone lamp produceert wit licht en bevat niet alle  kleuren van het volledig spectrum. Een volspectrum daglichtlamp heeft minimaal 7 fosforpoeders, het liefst meer.  Hierdoor wordt  het natuurlijk daglicht tot  96% benaderd.  Het volledig kleurenspectrum wat hierdoor onstaat geeft de echte kleuren weer, lijnen zijn duidelijker zichtbaar en er is minder schaduwvorming. "

Het kleurenspectrum van normaal TL-licht bevat te weinig rood , violet en UV. Rood is goed voor de doorbloeding, de aanmaak van rode bloedlichaampjes, de ademhaling en zuurstoftoevoer, de stofwisseling en de vruchtbaarheid. Violet zorgt voor evenwicht tussen calcium en fosfor en bevordert de circulatie van het lymfesysteem, de activiteit van de klieren, de aanmaakt van witte bloedlichaampjes en de aanmaak van jodium en ijzer. UV-licht bevordert door omzetting van verscheidene pro-vitaminen de aanmaak van vitamine-D en zorgt voor de juiste hoeveelheid calcium.

Om ons goed te voelen en goed te kunnen zien hebben we alle golflengten van het licht nodig.
Volspectrum daglichtlampen brengen dus letterlijk kleur in uw leven !

Wilt u meer technische informatie over daglichtlampen of onze referenties?  Dan zijn deze sites interessant voor u:

https://www.daglichtlampenvergelijken.nl/

https://www.naturalite.nl/referenties/onderzoek

https://www.naturalite.nl/referenties/nieuwsartikelen

https://www.naturalite.nl/referenties